X

feel like a pro

INFO KALENDER 2020

(scroll)

feel like a pro

Rij de grootste klassiekers, net als de profs!

De Etixx Classics Tour staat garant voor 9 unieke en uiterst professioneel georganiseerde toertochten waarbij je als fietsliefhebber de kans krijgt om, net als de profs, de échte wielerklassiekers te ervaren! Je rijdt er over hetzelfde parcours als de profs, wat zorgt voor een maximale "feel like a pro"-beleving. Op elke tocht heb je keuze uit minimaal 3 verschillende afstanden.

Als kers op de taart krijg je de Etixx Classic er bij! Zo komen we aan een kalender van 10 prachtige tochten met dank aan Etixx. Stuk voor stuk bucket list events voor iedere gepassioneerde fietser!

DEELNAMEPAKKET

Alle evenementen worden op een éénzelfde, professionele manier georganiseerd, wat resulteert in volgende voordelen voor de deelnemer :

 • Een ongevallenverzekering (helm verplicht!)
 • Een perfect uitgepijld parcours
 • Voldoende bevoorradingen met Etixx sportdrank, Etixx sport bars, fruit en koeken
 • Technische bijstand / pechverhelpingsdienst
 • EHBO op de bevoorradingsposten en aan de finish
 • Duidelijke infoborden aan de voet en op de top van alle hellingen
 • Een gedetailleerd parcoursplan of wegwijzer
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Kleedkamers en douchefaciliteiten
 • Massage bij aankomst

Voorjaarskalender 2020

(Scroll links/rechts)

Dag Datum Naam Plaats Afstanden Inschrijven Website

Tochten van het najaar volgen later.

ETIXX SPORTVOEDING

Etixx fuels your goal

Etixx Sports nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. We zijn trots om deze samenwerking voor 3 jaar aan te gaan met Etixx. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

In een hogere versnelling met Etixx

Voldoende trainen is de sleutel tot succes, maar zonder een dagdagelijks gezond voedingspatroon en de juiste sportvoeding voor, tijdens en na elke rit, lukt het nooit om met trainen alleen je volle potentieel te bereiken. Sporters hebben in het algemeen - door hun fysieke inspanningen - ook een hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. De verminderde aanwezigheid van vitaminen en mineralen in onze groenten en fruit in vergelijking met pakweg 20 jaar geleden, gecombineerd met een te lage inname ervan (door een vaak ongezond voedingspatroon), zorgt ervoor dat ook wielrenners hiervoor extra aandacht moeten hebben. Extra supplementen worden om die reden sterk aanbevolen.

Het complete Etixx sportvoedings- en supplementengamma ondersteunt je hierin perfect, alle producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en dragen het Informed Sports kwaliteitslabel.

Om de deelnemers optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding tijdens de Etixx Classics tour ritten, ontwikkelt Etixx voor iedere rit een specifiek voedingsschema met de optimale bevoorradingen erin verwerkt. Deze informatie zal je telkens vinden op de individuele website van elke klassieker. Ga ook zeker eens langs bij één van de Etixx partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Hierbij alvast een wedstrijdvoorbeeld voor meer dan 3u fietsen:

Etixx voedingsschema

(klik op afbeelding voor een grotere versie. ESC om te sluiten)

VOORBEREIDING

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.


Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

 

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Etixx beloont zijn trouwe deelnemers!

Vanaf 5 deelnames aan Etixx Classics Tour tochten beloont Etixx jou met de nieuwe 'recovery shake pro'.
Vanaf 8 deelnames krijg je daarbovenop een leuke Etixx sporttas en handdoek.

Je ontvangt een mail van de organisatie van zodra je hier recht op hebt. Je kan je beloning afhalen op één van de Etixx Classics Tour tochten.

Etixx beloont

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles.
Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf!
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien!

www.cyclinginflanders.cc

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Word lid!

Wil je op hoogte blijven van onze events? Laat je emailadres dan hier achter.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton