X

Etixx Classics Tour

We zijn terug! Onze Etixx Classics Tour tochten draaien terug op volle toeren en onze agenda is weer helemaal aangevuld. Je kan er dus opnieuw op uit met ons om België, je eigen fietskunsten en andere wielerliefhebbers beter te leren kennen. Bekijk snel onze agenda en blokkeer je favoriete tocht alvast in de jouwe! Hou onze kanalen in de gaten om er als eerste bij te zijn wanneer de inschrijvingen openen.

Agenda Kies je tocht

Etixx Classics Tour Cycling Box

Enkele maanden geleden lanceerden we de Etixx Classics Tour Cycling box. Met dit doe-het-zelf-alternatief kan jij wanneer je dat wilt, en helemaal bevoorraad door ons, je eigen Etixx Classics Tour tochten rijden. Hou je meer van vlakke wegen? Check! Is klimmen meer jouw ding? Ook geen probleem! Bekijk snel ons aanbod en spring op de fiets!

Kies je tocht What’s in it? Bestel nu!

Ontdek de Etixx Classics Tour Cycling Box

What’s in it?

 • 3 gpx files van jouw favoriete tocht naar keuze!
 • Parcoursstickers met aanduiding hellingen en kasseistroken onderweg
 • Etixx sportvoeding voor tijdens je tocht (sportbars, energie gels, isotone drank)
 • Etixx Recovery Drink
 • Continental repair kit of fietslichtjes
 • Grinta! Magazine januari/februari
 • Tiger Balm balsem
 • Biotona Agave siroop (voor bij het ontbijt, de ideale voorbereiding op jouw tocht!)
 • Squirt chain wax
 • No_add gezonde snacks
 • Heel wat leuks en kortingen van onze partners!
 • Gratis verzending

Totale waarde van de box = +- €65
Jouw prijs = € 25 (incl. verzendkosten)

Praktisch

 • Bij de bestelling kies je de tocht die jij graag wil gaan fietsen. Wij sturen je naast de Etixx Classics Tour Cycling Box ook meteen een mail met daarin de gpx-files van alle afstanden van de tocht die jij hebt gekozen.
 • Geen ervaring met gpx-files? Onze partner Route You geeft je hier meer uitleg!
 • Thuislevering binnen 3 tot 5 dagen na bestelling. Wil je in het weekend gaan fietsen? Bestel dan je box vóór woensdag 10u00.
 • De boxen kunnen om praktische redenen enkel binnen België geleverd worden.
 • We informeren je over parkings in de buurt van je startpunt.
 • Respecteer de coronamaatregelen tijdens je tocht!

Kies je tocht!

Kies je tocht

Gent-Wevelgem Cyclo

Gent-Wevelgem Cyclo is een begrip bij wielertoeristen uit binnen- en buitenland. Deze WorldTour-klassieker ‘in Flanders Fields’ is een absolute must-do voor de echte wielerfanaat. Bereid je voor om op 28 augustus af te zien op de befaamde Kemmelberg, om te vechten tegen de genadeloze wind in De Moeren en om je een weg te banen langs de half verharde ‘Plugstreets’. Als kers op de taart mag jij de handen in de lucht steken op de Vanackerestraat in Wevelgem, net als Wout van Aert en Marianne Vos dat deden dit voorjaar.

Start: Wevelgem
Afstanden: 68 km, 98 km, 143 km, 189 km

Inschrijven

Gent-Wevelgem Cyclo

Scheldeprijs Cyclo

Knal je graag eens tegen de wind in of laat je graag de sprinter in jezelf los? Dan is Scheldeprijs Cyclo ongetwijfeld iets voor jou! Met start en aankomst in Schoten kan je genieten van een prachtig parcours doorheen de Kempen. Trotseer de wind op de vlakke en snelle Antwerpse wegen, bepaal het tempo op de kasseien van de Broekstraat en maak je op voor de eindsprint. Zin om in de voetsporen van de beste sprinters ter wereld te treden? Bestel dan zeker deze Etixx Classics Tour Cycling box!

Start: Schoten
Afstanden: 90 km, 117 km, 157 km

Bestel deze box Parcours

Etixx Classics Tour Cycling Box

Brabantse Pijl Cyclo

De Brabantse Pijl, dat is traditioneel de overgang tussen de Vlaamse eendagswedstrijden en de Ardense klassiekers. Vanuit Leuven trek je doorheen de prachtige Druivenstreek. Waan jezelf Julian Alaphilippe of Grace Brown op ware kuitenbijters als de Moskesstraat, de Smeysberg of ’t Schavei. Wil je helemaal klaar zijn om de vele hoogtemeters op deze tocht te bedwingen? Haal die klimmersbenen dan maar boven en bereid je optimaal voor met de Etixxproducten in deze box. Bestel hem nu!

Start: Heverlee
Afstanden: 75km, 110 km, 152 km

Bestel deze box Parcours

Etixx Classics Tour Cycling Box

Omloop Het Nieuwsblad Cyclo

Omloop Het Nieuwsblad Cyclo, dat is voor de eerste keer in het nieuwe wielerseizoen kippenvel krijgen. Open jij net als de profs het Belgische wielerseizoen met deze tocht? Als wielergoden op Vlaamse hellingen, schots en scheve kasseien en typisch Vlaamse betonbanen om de overwinning strijden, dan blinken de ogen van de wielerfan en tintelen de benen van de fietsfanaat. Het is dé uitdaging voor Flandriens, die niemand wil missen. In februari had Davide Ballerini geen moeite met de Haaghoek en Leberg, ging hij vlot over de Muur van Geraardsbergen, beklom hij de Bosberg als een speer en maakte de wedstrijd af door overtuigend de massasprint in Ninove te winnen. Ook helemaal terug zin in gekregen? Bestel dan nu je Etixx Classics Tour box en ga het parcours al eens verkennen.

Start: Gent of Ninove
Afstanden: 75 km, 105 km of 150 km

Bestel deze box Parcours

Etixx Classics Tour Cycling Box

Danilith Nokere Koerse Cyclo

Klaar voor enkele pittige hellingen en kasseistroken in de Zwalmvallei en Leiestreek? Pomp je banden op en trek naar Nokere voor de Danilith Nokere Koerse Cyclo. Jij kan net als de profs schitteren op de Tiegemberg en de kasseien van de Herlegemstraat en Huisepontweg. Of spaar jij je krachten liever voor de ultieme finale? Afsluiten doe je namelijk in stijl, met de beklimming van de Nokereberg, daar ligt ook de officiële finish van de profwedstrijd. Sprint maar voluit, want daarna kan je je verfrissen met wat we voorzien hebben in je Etixx Classics Tour box!

Start: Kruisem
Afstanden: 64 km, 103 km, 141 km

Bestel deze box Parcours

Etixx Classics Tour Cycling Box

Dwars Door Vlaanderen Cyclo

Ook dit jaar kan je weer Dwars door Vlaanderen Cyclo rijden. Sinds 2018 vind je Berg Ten Houte terug op het parcours en dat zal je geweten hebben, de kasseien zijn er nog maar een paar jaar terug aangelegd en dat maakt het er niet makkelijker op! Doe daarbij nog de traditionele Knokteberg en tal van andere oerklassiekers in de Vlaamse Ardennen en je krijgt een Flandrientocht van formaat. Doe je het liever na de profs om de wedstrijd te herbeleven? Dat kan ook! Bestel je Etixx Classics Tour box en fiets naar Waregem wanneer jij dat wil!

Start: Waregem
Afstanden: 70 km, 124 km, 156 km

Bestel deze box Parcours

Etixx Classics Tour Cycling Box

E3 Cyclo

Zelf het parcours van de E3 Saxo Bank Classic ontdekken nog voor het gereden is door de profs? Dat kan met je Etixx Classics Tour box! Natuurlijk ontbreken de Oude Kwaremont en de Paterberg niet tijdens deze uitdagende tocht, maar het mooiste stuk houden we voor het laatst! Het geweldige parcours gaat over de befaamde E3-helling, beter bekend als de Karnemelkbeekstraat, die de laatste jaren telkens een beslissende rol speelde bij de profs. Zin in gekregen? Bestel dan nu je Etixx Classics Tour box!

Start: Harelbeke
Afstanden: 78km, 121 km, 157 km

Bestel deze box Parcours

Etixx Classics Tour Cycling Box

Elfstedenronde Cyclo

Op zaterdag 5 juni 2021 kan jij als eerste het parcours van de Euro Shop Elfstendenronde verkennen, met de Euro Shop Elfstedenronde Cyclo. Je trotseert er als volleerd Flandrien de iets minder bekende, maar daarom niet minder uitdagende, West-Vlaamse kasseien van deze typische Vlaamse koers! Vanuit Brugge zullen tijdens deze editie 3 verschillende parcours voor jou klaarstaan die je de streek rond Brugge en de hellingen eromheen leren kennen.

Start: Brugge
Afstanden: 66 km, 99 km, 145 km

Foto's

Etixx Classics Tour Cycling Box

FAQ

Om alles vlot te laten verlopen werken we samen met Bpost voor de verzending van jouw Etixx Classics Tour Cycling Box. Van zodra we je bestelling ontvangen hebben gaan we aan de slag om deze bij je thuis te leveren. Je krijgt van ons meteen een mail als je bestelling is bevestigd, 3 tot 5 werkdagen na bestelling komt de box bij je thuis aan.

Bpost zorgt voor een levering binnen de 3 tot 5 werkdagen. We hebben er echter voor gezorgd dat als je vóór woensdag 10u bestelt, je je box voor het weekend nog ontvangt. Bestel je je box toch later? Geen probleem, je krijgt meteen je gpx files toegestuurd via mail, het parcours kan je dus zeker al afleggen. Je box komt dan wellicht pas na het weekend aan.

Dat hangt van situatie tot situatie af, kan je box veilig worden achtergelaten of heb je een pakjesbus? Dan is er geen probleem en zal de leverancier je pakje leveren. Kan dit niet, dan krijg je een briefje in de brievenbus met meer info over waar je je pakket kan afhalen.

We verzenden enkel binnen België, momenteel is het gezien de corona situatie ook niet aangewezen om verplaatsingen naar België te maken. Mocht de situatie verbeteren kan het zijn dat we ook naar de buurlanden verzenden, weliswaar tegen een extra kostprijs van €20.

Het gebeurt soms dat onze mails terecht komen in de spam folder, check die dus zeker ook eens om te zorgen dat je je favoriete tocht niet mist! Toch nog een probleem? Contacteer ons dan via info@peloton.be, we helpen je graag op weg.

Neen, de routes zijn enkel beschikbaar via gpx files die je kan uploaden op je gps toestel of smart phone.

Als organisator volgen we de situatie natuurlijk op de voet, onze fysieke events konden niet plaatsvinden, gelukkig mogen we wel nog individueel of in kleine groep gaan fietsen, dus werkten we dit coronaveilig alternatief uit.

We willen onze deelnemers met aandrang vragen om de corona regels op de voet te volgen!

 • Respecteer de maximale groepsomvang
 • Hou altijd 1,5m afstand van personen buiten je bubbel
 • Niet spuwen
 • Blijf niet hangen aan de wagen na de rit, de après bike zal voor een andere keer zijn
 • Draag een mondmasker waar nodig
 • Volg de algemene hygiëne richtlijnen
 • ...

De makkelijkste manier om de tocht te fietsen is via een fiets gps, maar niet getreurd, er zijn alternatieven. Via de Route You app kan je op je smart phone ook de route downloaden en volgen. Zorg dan wel zeker voor een stevige houder op je fiets!

Op de parcourspagina vind je de aanduiding van de parkings, dicht bij de start. Ook in je bevestigingsmail na je bestelling vind je info over waar te parkeren.

Onze partner Continental zorgt voor de meest courante en bruikbare maat voor race fietsen. De omtrek van de binnenband is 28 inch, het ventiel is 60 mm lang. Op die manier kan het binnenbandje op de meeste fietsen gebruikt worden.

Dat is jammer genoeg niet mogelijk, we willen de boxen zo snel mogelijke bij onze deelnemers krijgen dus werken we met een stock systeem en uniforme boxen. Op die manier kunnen we snel verzenden en kan je snel de baan op! De inhoud aanpassen is dan ook niet mogelijk.

Momenteel hebben we binnen de Etixx Classics Tour maar 1 type box, naargelang de vraag kan het zijn dat we de inhoud naar verloop van tijd gaan aanpassen. Op zoek naar iets nieuws? Probeer misschien eens een box van de Proximus Cycling Challenge.

Je kan ons altijd contacteren via info@peloton.be, we proberen je dan zo snel mogelijk verder te helpen!

Kalender

(Scroll links/rechts)

Datum Naam Plaats Afstanden Inschrijven Website

VOORBEREIDING

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

 

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

ETIXX SPORTVOEDING

Etixx fuels your goal

Etixx Sports nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. We zijn trots om deze samenwerking voor 3 jaar aan te gaan met Etixx. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

In een hogere versnelling met Etixx

Voldoende trainen is de sleutel tot succes, maar zonder een dagdagelijks gezond voedingspatroon en de juiste sportvoeding voor, tijdens en na elke rit, lukt het nooit om met trainen alleen je volle potentieel te bereiken. Sporters hebben in het algemeen - door hun fysieke inspanningen - ook een hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. De verminderde aanwezigheid van vitaminen en mineralen in onze groenten en fruit in vergelijking met pakweg 20 jaar geleden, gecombineerd met een te lage inname ervan (door een vaak ongezond voedingspatroon), zorgt ervoor dat ook wielrenners hiervoor extra aandacht moeten hebben. Extra supplementen worden om die reden sterk aanbevolen.

Het complete Etixx sportvoedings- en supplementengamma ondersteunt je hierin perfect, alle producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en dragen het Informed Sports kwaliteitslabel.

Hierbij alvast een wedstrijdvoorbeeld voor meer dan 3u fietsen:

Etixx voedingsschema

(klik op afbeelding voor een grotere versie. ESC om te sluiten)

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles.
Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf!
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien!

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Word lid!

Wil je op hoogte blijven van onze events? Laat je emailadres dan hier achter.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton